Az idők jelei vitaanyag iránytű és tükör

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre kerekasztal-beszélgetésen mutatta be Az idők jelei című vitaanyagot november 26-án, csütörtökön a miskolci Avasi Gimnázium Színháztermében.

 

Építkezni csak együtt lehet, a közös munka, eszmecsere feltétele pedig a bizalom – jelentette ki Balog Zoltán, a Magyar Polgári Együttműködés elnöke, az emberi erőforrások minisztere a vitaanyag országjáró útjának első állomásán, Miskolcon. Hozzátette: a vitaanyag egyfajta iránytű és tükör. Megmutatja, hogyan látja a keresztény értelmiség a kormány munkáját. Balog Zoltán hangsúlyozta, hogy csak akkor lehet sikeres a kormány munkája, ha megvan körülötte a bizalom, és együtt halad a hasonló értékeket képviselőkkel. A miniszter bejelentette, hogy jövőre az állam 300 millió forinttal támogatja a miskolci Bartókplusz Operafesztivált. 

Osztie Zoltán, a KÉSZ elnöke elmondta: a kiadványt előkészítő munka során a megkérdezettek 661 olyan problémát jelöltek meg, amelyekbe nap mint nap beleütköznek. Az egyházi életben tapasztalható problémákról szólva kiemelte: lelki megújulásra van szükség a papság, a szerzetesek és világi munkatársaik kiválasztásában és képzésében.

Záborszky Kálmán, a Professzorok Batthyány Körének tagja annak a véleményének adott hangot, hogy a mai rendszerben – a hajszolt oktatási menetben – rosszul járnak a tehetségek, mert nem tudnak kibontakozni, és rosszul járnak a gyengébb képességű diákok is, mert behozhatatlanul lemaradnak. Struktúraváltásra lenne szükség – mondta.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere azt mondta, a vitaanyag a magyarság sorskérdéseivel foglalkozó témákat ölel fel, és irányt mutat a közösségek, a nemzet és a család vonatkozásában.

forrás: MTI, mpee.hu

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks