Búcsúzunk Karsai Csabától, a békési Mikulástól

Váratlanul elhunyt Karsai Csaba, a békési KÉSZ csoport tagja 43 éves korában. Egy héttel korábban ő volt az, aki Mikulásként megajándékozta a gyermekeket a KÉSZ által szervezett ünnepségen.

 

A KÉSZ békési csoportja és a Családért Alapítvány idén is több helyszínen szervezett Mikulás-ünnepséget. Így jutott meglepetés számos békési és válaszúti kisgyereknek egyaránt. Mint eddig is, most is megvolt a szokásos bűvész bácsis ünnepség a testi-szellemi fogyatékkal élő gyerekek iskolájában, frenetikus sikert aratva. Molnár Imre hatalmas, „trükkös” lelke ezúttal is átütő produkciót nyújtónak bizonyult – mesélte Bereczki Mónika, az esemény házigazdája.

A békési KÉSZ ezúttal is ellátogatott a határon túlra. Válaszúton útitársuk a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium diákcsapata volt Sándor-Kerestély Ferenc tanár úr vezetésével. A mezőségi szórvány gyermekeit magyarul oktató-nevelő Kallós Zoltán Alapítványi Iskola százharminc lurkója örülhetett a gimisek szép műsorának, a KÉSZ ajándékainak és a Családért Alapítvány finomságainak. (Köszönet ezért Barkászné Brezina Beának és családjának, barátainak.)

Az ünnepség Békésen ezúttal a katolikus templomban zajlott, ahol Nagy Tibor plébános úr méltó körülményeket biztosított a rendezvénynek és kedves szavakkal üdvözölte a mintegy száz gyermeket, akiket a város három középiskolájából verbuváltak össze a szervezők. A „refis” tanító néni, Horváthné Kőrös Anikó meséi és az evangélikus gimnázium diákjai méltó sikert arattak. E nem szokványos rendezvényre ellátogatott a hatalmas termetű, de jóságos Mikulás (Karsai Csaba személyében), kiosztva ajándékait.

forrás: BékésMátrix/Pálmai Tamás
fotó: Virág István

Búcsúzunk tőled KARSAI CSABA. Így, csupa nagybetűvel és csak szuperlativuszokkal tudunk beszélni rólad. Humanizmusod oly mélyről fakadt, szereteted, segítőkészséged annyira őszinte volt, hogy ezt tanítani kellene. De ezt nem lehet tanítani, erre születni kell. Ezért volt neked nagy szíved, nem csak fizikai értelemben.

Úgy érezzük, hogy tragikus távozásoddal nyomasztó űr marad a lelkünkben. Mindig jó volt találkozni veled, mindig örültünk egymásnak, derűs optimizmusod példa értékű volt. Azon kevesek közé tartozol akit nem lehet pótolni, nem csak mint férj és családapa, hanem mint barát és közösségi ember sem. Annyira jó, meghitt, mondhatni bensőséges kapcsolat alakult ki veled és családoddal, viszonylag rövid idő alatt, hogy a távozásod valósággal fizikai fájdalommal jár.

Ezerszer is felvetődik a kérdés, hogy miért kellett ennek bekövetkeznie? A választ valószínű, sosem tudjuk meg. Emléked örökké élni fog bennünk. Anikó, próbálunk együtt érezni veled, de szerintem ez lehetetlen, amit te érzel, azt csak az tudja, aki benne van. Ha a részvétünk és együttérzésünk csökkentené a fájdalmadat, az jó lenne, de ez nem ilyen egyszerű. Reméljük nem távolít el a fájdalom tőlünk, mi melletted vagyunk és leszünk. Most és mindörökké.”

Péter Sándor, a békési KÉSZ tagja

 

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks