Díjátadó Békésen

A békési KÉSZ idén is elismeréssel jutalmazta azokat a szakembereket, akik sokat tettek a város lakosságáért, környezetükért

 

A KÉSZ békési csoportja minden évben igyekszik felhívni a figyelmet azokra, akik áldozatos tevékenységükkel segítik a város lakosainak mindennapjait. Több díjat alapított annak érdekében, hogy megköszönje azt a sok munkát, amit ezek a szakemberek saját területükön végeznek.

2017-ben Rónainé Balázs Katalin pszichiátriai szakgondozó, mentálhigiénikus szakember és Tamási Adrienn gyermek házi orvos vehette át a Sursum Corda-díjat.

Az eseményen Pálmai Tamás, a KÉSZ tagja elmondta, a Sursum Corda (Emeljük fel szívünket) díjjal olyan szakemberek munkájáért mondanak köszönetet, akik kiemelkedő tevékenységükkel több évtizede segítik a város lakosságát egészségügyi, illetve szociális területen. A köszöntő után műsor következett, amelynek részeként Szeverényi Barnabás, illetve a Bagoly László vezette alapfokú művészeti iskola növendékei emelték az est hangulatát.

A programon már tradíciónak számít, hogy egyedi hangvételű, különleges laudációk után találnak gazdára a díjak. Rónainé Balázs Katalin méltatását Szuromi Pál főorvos, Tamási Adriennét Karsai Dóri – egy volt betege, aki ma is nagyon ragaszkodik a doktornőhöz – mondta el.

A Zajácz Tamás iparművész által készítette díjak mellé ugyancsak egyedi hangvételű oklevelet is átadtak. Mint elhangzott: Rónainé Balázs Katalint „mindig az emberséges szolgálat elve vezérli, aki számára tényleg minden ember ugyanaz az érték, aki soha nem csügged, és akinek mindig kéznél van a humora, aki valóban a holisztikus orvoslás és gyógyítás elkötelezettje.”

Tamási Adrienn „a beteg gyerekek kedvence, akik 18 év után is maradnának nála. A zumba démona, a levegő császárnője és a határtalan önkéntesség szerény művelője.” A díjakat Izsó Gábor polgármester és Csuta György festőművész adta át.

KÉSZ-díjat kapott több újságíró: Szegfű Katalin, a Békési Újság, Papp Gábor, a Békés Megyei Hírlap, Vámos Zoltán és Simándi Béla, a Békés Tv, Apáti Nagy Lajos és Gazsó János a GA-Pix Fotó munkatársai, valamint István Péter és Vad Péter a Békés Mátrix Hírportál alapítói.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

forrás: Békés Megyei Hírlap/Papp Gábor

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks