Egyre vadabb támadások érik a kereszténységet

Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke és Horváth Tamás, a vasarnap.hu szerkesztője volt a Kossuth Rádió vendége február 2-án az Ütköző c. műsorban. A hangfelvétel elérhető április 3-ig.

 

A beszélgetés apropóját Békés Gáspár a médiában néhány napja megjelent kijelentése adta, mellyel a gyermekek megkeresztelésének állami betiltását javasolta. A műsorban a KÉSZ elnöke rámutatott arra, hogy a történelem folyamán mindig voltak olyanok, akik tagadták Isten létezését. Ez az olykor hangos kisebbség előszeretettel támadja meg az értékközösségeket. Sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy napjainkban egyre divatosabbá válik belerúgni a kereszténységbe, és egyre vadabb támadások érik.

Makláry Ákos fontosnak tartja azt, hogy energiáinkat elsősorban ne a botrányok népszerűsítésével kössük le, hanem koncentráljunk a legfontosabb feladatunkra, a krisztusi örömhír továbbadására. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a keresztény hit védelmében be kell mutatni, nyilvánosságra kell hozni a támadásokat, ezzel tudjuk megakadályozni a térnyerésüket.

Horváth Tamás megdöbbenésének adott hangot Békés Gáspár kijelentése kapcsán, amivel javasolta a keresztelés állami betiltását. Ez egyértelműen a kommunizmus idején tapasztalt módszereket idézi, amikor az állam mondta meg a családoknak miben hihetnek, mit gondolhatnak. Az újságíró felvetette a kérdést a gyermekek alkotmányos jogaira hivatkozó javaslat kapcsán, vajon miért nem törődnek a gyermekek jogaival az abortusz támogatói?

A KÉSZ elnöke a jövőnk szempontjából két területet emelt ki: egyrészt a Krisztus melletti határozott kiállás jelentőségét, melynek egyik eszköze a médiában való jelenlét, másrészt a fiatalok pasztorációját, mellyel a keresztény érékek felé kell irányítani őket.

A beszélgetés a Kossuth Rádió archívumában meghallgatható ITT április 3-ig.

2021-02-03

SJ

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks