Felelősséggel a járvány megfékezéséért

Az emberi arc árulkodó. Nincs az a remek színész, aki teljesen ellenőrzés alatt tudná tartani mimikáját. Egy szemrebbenés, egy önkéntelen gesztus azonnal elárulja gazdájának igazi énjét. Nem hiába mondják fiataljaink valakire, aki bejön nekik, hogy jó arc.

 

Nem ezt érezzük azonban, ha azokra nézünk, akik beálltak a vírusszkeptikusok sorába, tagadják a koronavírus veszélyességét, a járványt és ellenzik a védőoltást. Sem a mozgalmárok vezérei, sem azok buzgó hirdetői nem teljesítik ezt a kritériumot. Nem bizalomgerjesztőek.

Aki egykor Krisztusra nézett – még, ha előbb esetleg tamáskodott is –, egyből látta a karizmát, a világot valóban megváltót. Éppen ezért követte. Mai orvosaink, papjaink, vezetőink egyszerű halandó emberek, messze nem messiások, de zömük rendelkezik azzal az arccal, amely a hozzájuk fordulók számára empátiát sugároz, bizalmat gerjeszt.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége arra hív fel minden magyar embert a Kárpát-medencében, hogy hallgasson a jóarcú szakértőkre, az egészségügy vezetőire, a nemzet meghatározó személyiségeire és viselje a védőmaszkot, mossa a kezét, tartsa a távolságot, azaz vigyázzon magára, családjára és embertársaira. A professzorok és a matematikusok szerint,

ha a magyar lakosság 80%-a maszkot viselne, akkor pár hét alatt megszűnne a járvány.

A nagy tételben gyártható védőoltás tán jó félév múlva alkalmazható lesz. Addig kell csak kibírnunk. Ne üljünk fel a szirénhangoknak. A Jóisten szeret, de a bukott angyal ma sem alszik!

Pálmai Tamás orvos
a KÉSZ országos elnökségének tagja

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks