Keresztszentelés Hajdúszoboszlón

Trianon százéves évfordulójára állított kereszt szentelésére készülnek Hajdúszoboszlón július 31-én.

 

A KÉSZ hajdúszoboszlói csoportja szervezésében kerül sor a csoport kezdeményezésére közadakozásból felállított út menti kereszt megszentelésére július 31-én, pénteken 17 órakor Hajdúszoboszló határában (Debrecen felé haladva kb. 900 m-re a város végét jelző táblától, a régi négyes út kezdeténél bal oldalt). Az ünnepségen részt vesz Palánki Ferenc római katolikus püspök, Fekete Károly református püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke.

Hazánkban sok olyan település létezik, ahol ősi szokás a falu vagy a város szélén keresztet állítani, ezzel is jelezve az ott élők keresztény elköteleződését. Hajdúszoboszló bevezető útjai mentén eddig hiányoztak a keresztek, s ez feltűnt sokaknak. A KÉSZ helyi csoportjának tagjai fontosnak tartják keresztény hagyományaink ápolását, ezért kezdeményezték az út menti kereszt felállítását, mely közadakozásból készült el Trianon százéves évfordulójára.

– Csoportunk ökumenikus szellemiségben működik: római katolikusok, reformátusok és görögkatolikusok alkotják a tagságot és az elnökséget is. Teljes egyetértésben fogalmazódott meg a szándék egy út menti kereszt felállítására, melyen nincs sem corpus, sem ikon, hanem csak a függőleges és a vízszintes szár. Ez a kétezer éves jelkép hirdeti az ide érkezőknek, hogy itt Krisztust követő emberek, közösségek élnek, akik igyekeznek az értünk kereszten meghaló Urunkat követni. E kereszt felállítása a mi látható hitvallásunk a világ felé – nyilatkozta Feketéné dr. Kiss Mária, a csoport elnöke.

2020-07-22

KÉSZ, Hajdúszoboszló

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks