Küldöttgyűlés Pápán

2015. április 10. és 12. között Pápán tartotta tavaszi küldöttgyűlését a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ). Az elmúlt évet összegző és a jövő terveit megfogalmazó többnapos tanácskozás vendége volt Kövér László.

 

Küldöttgyűlés PápánAz Országgyűlés elnöke a Pápai Keresztény Akadémia keretében a rendszerváltásról tartott előadást. A KÉSZ évente két küldöttgyűlése közül a tavaszit mindig vidéken tartja, amelyet most Pápán rendezett meg. A tanácskozás témája az éves költségvetés megszavazásán és az országos rendezvények áttekintésén túl a szervezet Kárpát-medencei magyarságot lélekben egyesíteni igyekvő stratégiájának elfogadása volt. 2010-ben a KÉSZ együttműködést kötött a délvidéki Keresztény Értelmiségi Körrel, majd 2014-ben a kassai Szent Gellért Pasztorációs és Oktató Központtal. A folyamat idén februárban folytatódott, amikor a délvidéki és kassai szervezetek képviselőin túl kárpátaljai és kolozsvári vendégekkel közösen stratégiaalkotó hétvégét tartottak Budapesten. A februárban megfogalmazott cselekvési terveket a múlt hétvégén ismerhette meg a KÉSZ küldöttgyűlése. A lelkiség, közélet, közösség tematikájába sorolt programok megvalósulásának garanciájaként az egyes részterületekhez mentorokat is választottak.

A küldötteket az első nap Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Hauber Károly, a pápai KÉSZ-csoport elnöke, a küldöttgyűlés házigazdája köszöntötte. Pápa történetét Nagy L. István múzeumigazgató mutatta be, aki a tanácskozás másnapján rövid városnéző sétát is vezetett. A Pápai Keresztény Akadémia programsorozatának zárásaként Kövér László a rendszerváltás és az azóta eltelt 25 év tanulságairól tartott előadást. Beszédében hangsúlyozta, hogy az ország helyzetének alakulásáért elsősorban a politikusokat terheli felelősség, de hazánk sorsa valójában állampolgárainak kezében van. Ezért nagyon fontos az olyan civil szervezetek, mint a KÉSZ önkéntes országépítő munkája, amelyet a házelnök megköszönt, és folytatásra buzdította a szervezet tagjait. A küldöttgyűlés keretein belül a KÉSZ jelenlévő tagsága szentmisén vett részt. A homíliában Osztie Zoltán, a KÉSZ elnöke arra kérte a szervezet tagságát, hogy az akadályok és támadások ellenére bátorsággal teljesítsék missziós küldetésüket és gyakorolják a keresztény hitükből fakadó erényeket.

A tanácskozás helyszíne a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola volt, köszönjük az igazgató asszonynak és a pápai KÉSZ-csoportnak is a hibátlan vendéglátást. A programot a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Barankovics István Alapítvány támogatta. A rendezvényről a Pápai Városi Televízió készített összefoglalót.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks