Legyetek jók, mert tudtok!

A debreceni 300 éves Katolikus Újjászületés Emlékéve alkalmából rendezett konferenciát a KÉSZ debreceni csoportja II. Tettel, SzereTettel… címmel november 27-én.

 

A rendezvény témája volt a cselekvő szeretet, mint módszertani elem, a szociális segítés, a gyermekvédelem és a pedagógia gyakorlatában. 

A konferencián részt vett Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Beszédében elmondta: Európában megkülönböztetünk országokat, nyelveket és kultúrákat, amelyek mind a kereszténységből fakadnak. Egyetlen civilizációnak sem lehet célja identitása elvesztése. Az államtitkár kiemelte: az európai identitás nagyjából egyidejű a kereszténységgel, hiszen minden, ami európainak mondható, ami a hagyományokkal, kultúrával, társadalommal, közigazgatás szervezetével kapcsolatos azt a kereszténység alakította ki. 

Erdei Sándor, a helyi csoport elnöke a szervezet 25 éves fennállásának történetét feldolgozó könyvét adta át Palánki Ferencnek, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspökének. Uzsayné Pécsi Rita, ismert neveléskutató Miért nem elég a "Százszor megmondtam!"? – A hatékony nevelés kulcsa az érzelmi intelligencia címmel tartott előadást. A résztvevők megismerkedtek a debreceni Svetits Intézet és a kazincbarcikai Don Bosco iskolaközpont munkamódszereivel, az elfogadás jó gyakorlataival. 

Erdei Sándor
a debreceni KÉSZ elnöke

A rendezvényről készült összefoglaló itt tekinthető meg:

A programot támogatta a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks