Május 7-éig írható alá a nemzeti régiók védelmében indított kezdeményezés

A véghajrához érkezett a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés támogatását szolgáló, a Székely Nemzeti Tanács által jegyzett aláírásgyűjtés.

 

A kezdeményezőknek 2020. május 7-éig minimum hét uniós tagállamból egymillió aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy a kezdeményezés a brüsszeli döntéshozók asztalára kerülhessen.

A nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés azt a célt szolgálja, hogy uniós szintű jogszabály szülessen azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Az aláírásgyűjtés célja, hogy Európa őshonos nemzeti közösségei – köztük a határon túli magyarok – megőrizhessék nemzeti identitásukat szülőföldjükön, és ehhez az Európai Uniótól is forrásokat kaphassanak.

Sajnos a koronavírus-járvány miatt leállt a papíralapú aláírásgyűjtés, ezért különös jelentőséget kap az interneten való támogatás. A kezdeményezésről, melyet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége is támogat bővebb információ ide kattintva olvasható.

Írja alá Ön is a petíciót, és erre hívja fel ismerősei, barátai figyelmét is! 

Az online aláíráshoz kattintson ide.

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks