Per crucem ad lucem

"A vírusjárvány idején nagy szükség van a krisztushívő emberre. Igen, a KÉSZ-esekre, Rád és társaidra! Apostoli küldetésünk éppen a szorongatás idején különösen is az, hogy mindenhol reményt vigyünk az elesetteknek és a félelemben élőknek, megmutassuk Jézus vigasztaló, erőt adó jelenlétét."

 

Az alábbiakban közöljük Makláry Ákos, a Keresztény Értelmiségek Szövetsége elnökének levelét, melyet a KÉSZ tagságának írt:

Kedves KÉSZ-es Barátaink!

Azt tapasztaljuk, hogy szenved a világunk. Szenved a természet, a vizek, a földek és a levegő, a növények és állatok és szenved az ember is. Felfoghatatlan módon a fájdalom oka nagyon sokszor maga az ember, aki folyamatosan átlépi határait, azt a rendet sértve meg ezáltal, amit a teremtő Istentől kapott, és ami a természetben csodálatosan él. Ezeket a határvonalakat nem lehet következmények nélkül, büntetlenül megszegni.

A szenvedés pedig – tudjuk jól – áldozatokkal jár, és védekezésre kényszerít. Sokan veszítünk el ezekben a hetekben szeretett személyt, emellett fáj önmagunk és embertársaink betegsége és nehezen viseljük bezártságot. A bizonytalanság és az ebből fakadó félelem árnyékol be mindent bennünk és körülöttünk. Ebben a megváltozott életben azonban egyre többen fordulnak Istenhez és fedezik fel atyai szeretetét.

Kedves Barátaink! A vírusjárvány idején nagy szükség van a krisztushívő emberre. Igen, a KÉSZ-esekre, Rád és társaidra!

A Kárpát-medence sok pontján jelen vagyunk. Apostoli küldetésünk éppen a szorongatás idején különösen is az, hogy mindenhol reményt vigyünk az elesetteknek és a félelemben élőknek, megmutassuk Jézus vigasztaló, erőt adó jelenlétét.

Most kell evangelizálni! Itt az alkalom arra, hogy beszéljünk hitünkről, merjünk megnyílni és azt adni, ami lelkünk mélyén van: Isten bátorító szeretetét.

Az adventi időben ebben szeretnénk segíteni két eszközzel. Hamarosan megjelennek a Hitből pajzsot sorozat új részei, amelyekben a vírust átélő és megélő krisztushívők beszélnek a hit erejéről. Kérjük, hogy terjesszétek ezeket a rövid és lélekemelő üzeneteket. December elején pedig adventi triduumra hívunk Benneteket, hogy három estén át Pásztor Pascal és Fábry Kornél paptársaim segítségével közösen készüljünk karácsony ünnepére, mely ezúttal is a Bonum Tv csatornáin keresztül jut el hozzátok.

Igaz, ezek nem személyes találkozások, de ilyenkor olyanok vagyunk, mint Szent Pál, aki levelekkel tartotta a kapcsolatot a közösségekkel. Ő írja:

„Tudok nélkülözni, de tudok bőségben is élni. Mindig mindenhez hozzászoktam: ahhoz, hogy jóllakjam és éhezzem, hogy bővelkedjem és nélkülözzem. Mindent elviselek abban, aki erőt ad.” (Fil 4,12–13)

Ez az apostoli lelkület kell, hogy a miénk legyen a pandémia idején. Tudjunk örülni a kicsinek és a kevésnek, meg tudjuk becsülni a lelki és szellemi közösséget is. Istenünk emberszeretően van velünk most is. Az egymásért végzett imádságban vele vagyunk közösségben, ez pedig olyan erő, ami legyőz minden járványt, üldözést és igazságtalanságot.

Kérünk Benneteket, hogy sokat imádkozzatok az egyházért, az emberiségért és a világért, hogy a szenvedésen keresztül mindenki Istent találja meg: per crucem ad lucem (’a kereszt által a fénybe’).

Budapest, 2020. november 12.

Az elnökség tagjaival együtt Mindnyájatokat szeretettel köszöntelek:

Ákos atya

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks