Regionális találkozások a KÉSZ-csoportokkal

Regionális találkozók alkalmával osztották meg tapasztalataikat a KÉSZ-csoportok vezetői egymással az elmúlt időszak nehézségeiről, és egyeztettek a szervezet előtt álló teendőkről, kihívásokról és a megoldásra váró feladatokról.

 

Közel két évvel ezelőtt határozta el a KÉSZ elnöksége, hogy régiós összejöveteleket szervez, ahol az egy térségbe tartozó helyi csoportok elnökei és képviselői találkozhatnak egymással és az országos vezetőséggel tapasztalatcsere céljából. Az első találkozóra 2020 tavaszán került sor Nyíregyházán, azonban a koronavírus-járvány miatt fel kellett függeszteni a szervezést, a nyár folyamán csupán egyetlen helyszínen, Hajdúszoboszlón valósulhatott meg a tanácskozás.

Idén ősszel ismét kedvezőek lettek a körülmények, nagyobb kockázat nélkül újra lehetőség nyílt a személyes találkozásokra, melyeknek Győr, Törökszentmiklós, majd Kecel volt a házigazdája. A meghívást kapott helyi csoportok szívesen vettek részt rajta, hiszen mindenkinek hiányzott már a személyes találkozás: látni egymást, beszélgetni közös dolgainkról. Bár folyamatos volt a járvány idején is a kapcsolattartás levelezés útján és internetes tartalmak megosztásával, de a személyes találkozásokat semmi nem tudta pótolni. Az estébe nyúló beszélgetéseknek mindig a  távolság vetett véget, hiszen mindenki időben szeretett volna hazamenni. Öröm volt mindnyájunk számára ez a fáradsággal és lemondásokkal is járó közös beszélgetés, elmondhattuk gondjainkat, bíztatást kaptunk és erőt meríthettünk munkánk folytatásához. Most is bebizonyosodott, hogy a KÉSZ igazi szeretetközösség. Nem egymás hibáit emlegettük, hanem azt, amiben egyek vagyunk: a hit erejével tekinteni a jövőbe, egymás tévedéséből tanulva építkezni, folytatni elkötelezett evangelizációs tevékenységünket.

Fáradtabban, de feltöltődve mentünk haza minden egyes alkalommal. Éreztük mindnyájan, hogy a nehézségek ellenére nem vagyunk egyedül, tudunk egymásról és érezzük egymás segítségét és szeretetét.

Ezzel a bizakodással várjuk a lehetőséget, hogy a többi KÉSZ-csoporttal is személyesen találkozzunk, erősödjünk hitben, szeretetben és összetartozásban.

„Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18, 19−20)

Keresztes Dénes
a KÉSZ elnökhelyettese

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks