Segített a KÉSZ

A KÉSZ békési csoportja százezer forintos adománnyal támogatta a Szent Lázár Alapítvány „Én is tudok segíteni!” adománygyűjtő akcióját.

 

A békési Szent Lázár Alapítvány és a Békés Megyei Központi Kórház közösen indított útjára egy adománygyűjtő akciót, mellyel a kórház Megyei Onkológiai Központjának eszközfejlesztését kívánja támogatni. Egy úgynevezett Belly Board betegrögzítő eszköz megvásárlásával járulnak hozzá a sugárterápiás kezelésben részesülő páciensek gyógyulásához, melynek köszönhetően a célzott terület környezete kisebb sugárhatásnak van kitéve, így legkevésbé roncsolva az egészséges szöveteket és szerveket.

A jótékonysági akció életre hívásában Kovács Istvánné, a Szent Lázár Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kovács Ildikó, az alapítvány intézményvezetője, Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa, valamint Pikó Béla, a Megyei Onkológiai Központ főorvosa működött közre.

A betegrögzítő megvásárlásához több mint tizenkétmillió forint szükséges. Az első felajánlást, százezer forint értékben maga az alapítvány tette, melyet a KÉSZ békési csoportja követett szintén százezer forintos összeggel a január végén megtartott jótékonysági báljának bevételéből.

2020-02-04

forrás: BékésMátrix

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks