Találkozások másképp

Az emberiség bárkája viharba került, a hatalmas hullámok és a tomboló szél félelmet keltenek bennünk, akik megtapasztaljuk, hogy erőtlenek és tehetetlenek vagyunk ezekkel szemben. Krisztus híveiként azonban tudjuk, hogy a Mester velünk van, és miatta nem lehetünk kicsinyhitűek.

 

Sokan körülöttünk várják a biztatást és a hitből fakadó erőt, mert még nem látják, vagy még nem akarják látni Jézust.

Mi, KÉSZ-esek ebben az embert próbáló időben is evangelizálhatunk. Legyünk találékonyak a módszerekben, hiszen a telefon és az internet is sok lehetőséget nyújt a találkozásra, és ezáltal az Örömhír átadására és az imádságra. A bárka hánykolódása nem ok arra, hogy elveszítsük reményünket és bizalmunkat, de lehetőség arra, hogy hitünk megerősödjön és ezt másnak is átadjuk. Szent Pál ezt így írja le:

„Áldott legyen az Isten, Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene! Ő megvigasztal minket minden szomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassuk azokat, akik szomorúak, azt a vigasztalást nyújtva nekik, amelyet ő nyújt nekünk.” (2Kor 1,3)

Most, a vihar idején mondjuk el esténként a Miatyánk után az alábbi imádságot, csatlakozva a 777-blog Pánik helyett ima c. imaláncához. Ez segít megélni a jó Istenbe vetett hit erejét a bizonytalanság idején is.

2020-03-19

Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke

 ***

„Uram, eléd hozzuk betegeinket – vigasztalásért és gyógyulásért fohászkodunk. Legyél közel a szenvedőkhöz, főleg a haldoklókhoz. Vigasztald a szomorkodókat.

Adj bölcsességet és energiát az orvosoknak, kutatóknak; erőt minden nővérnek és betegápolónak ehhez a különösen nagy terheléshez. Imádkozunk mindazokért, akik szenvednek a pániktól. Mindazokért, akiket legyőz a félelem. Imádkozunk a viharban békességért, tisztánlátásért. Imádkozunk azokért, akik nagy anyagi károkat szenvednek, vagy ettől kell tartaniuk.

Jóságos Atyánk, mindenkit eléd hozunk, akiknek karanténban kell lenniük, magányosak és senkit nem tudnak átölelni. Töltsd el szívünket békéddel. És igen, kérünk azért, hogy ez a járvány visszahúzódjon, a számok csökkenjenek, újra minden a régi lehessen. Tégy minket hálássá minden egészséges napunkért.

Ne engedd, hogy elfelejtsük, hogy az életünk ajándék. Hogy egyszer meg fogunk halni és nem tudunk mindent kontrollálni. Hogy csak Te vagy örök. Hogy az életben annyi lényegtelen dolog van, ami gyakran túl hangosnak és fontosnak tűnik. Tégy minket hálássá mindazért, amit krízisek nélkül olyan könnyen figyelmen kívül hagyunk.

Bízunk Benned. Köszönjük.”
(Johannes Hartl)

További információ a Pánik helyett ima c. imaláncról itt érhető el:

www.pray.777blog.hu/hu/

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks