Vigyázó örömmel

A KÉSZ elnökségének közleménye: Vigyázz magadra, és Isten is vigyáz rád!

 

Hitből pajzsot címmel szólt a KÉSZ és a KÁMME Alapítvány mindenkihez rövid, megerősítő videóüzenetek formájában bezártságunk idején. Ezekben ismert egyházi és világi személyek fogalmazták meg gondolataikat, hogy segítsenek az embert próbáló jelenünkben hitünkből pajzsot kovácsolni.

Most, a járvány csituló időszakában a várva várt nyári szabadságok jelenthetnek veszélyt. Mi is tudjuk, hogy élni kell; derűsen örülni, nevetni és szeretteink körében kikapcsolódni. Ám mint mindenhez, ehhez is felelős keresztényként kell viszonyulnunk.

Nem feledhetjük egy percre sem: a vírus itt van velünk, még nem győztük le, még nincs védőoltás. Legyünk tehát óvatosak! A közmondás szerint segíts magadon, Isten is megsegít. Ha most elragadna az eufória heve, ezt mondogassuk: vigyázz magadra, és Isten is vigyáz rád!

Ne feledjük, a szabadság akkor igazi, ha nem szabadosság. Így van ez a nyári pihenéssel, utazásokkal is. Válogassuk meg, hol és hogyan nyaralunk. Idén inkább maradjunk itthon, mert Magyarország ma az egyik legbiztonságosabb hely a világon. Ám Kárpát-medencei testvéreinket se feledjük, de érdeklődjünk indulás előtt a járványhelyzetükről.

Mindezek miatt folytatjuk áthangolva videósorozatunkat, melyben arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a szabadság alatt féltőn felfrissített testünk mellett a lelkünkre is vigyázzunk, annak immunrendszerét is erősítsük. Vonjuk le a veszélyhelyzet tanulságait, és a jóleső megújulás után célozzuk meg az őszi folytatást szeretteinkkel, felebarátainkkal.

Budapest, 2020. június 21.

a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége

Kapcsolat
Eseménynaptár

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

székhely: 1016 Budapest, Aladár u. 17. fszt. 4.

adószám: 19719548-1-41

e-mail: iroda[kukac]keesz.hu

tel.:/fax: (06 1) 328-0164

bankszámlaszám: 11100104-19719548-36000001

 

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat
 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks